EMBRACE start workshopserie Muziek & Dementie in Rotterdam

 In Muziek en Dementie

Workshop Muziek en DementieIn november start EMBRACE Nederland met een workshopserie Muziek & Dementie bij Laurens, een grote organisatie van zorginstellingen in Rotterdam. Het project start op locatie Den Hoogenban in Rotterdam Overschie.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Betrokkenen zijn Annick Odom (klarinet), Manja Smits (harp) en Karen Langendonk (projectleider). Het is de eerste keer dat Karen Langendonk projectleider is, ze is al een aantal jaren als fluitiste bij verschillende workshops betrokken. Ze wordt begeleid door Griet-Anne Banga, projectleider voor EMBRACE Nederland.

Eind augustus zijn Griet-Anne en Karen voor een eerste kennismaking naar Den Hoogenban geweest. Dit was een heel prettig gesprek met vier medewerkers, die straks ook bij de workshop betrokken zullen zijn. Een goede locatie, met een gezellige warme sfeer.

Voor de medewerkers is het Muziek& Dementie project iets geheel nieuws. Karen Langendonk:”We proefden in het gesprek een sterke wens om meer met muziek te doen met de bewoners, maar ook onvermogen om daar invulling aan te geven. Het Muziek & Dementie traject met aanvullende trainingen is dus zeer welkom. Veel nieuwsgierigheid en enthousiasme bij deze medewerkers; mooi om te zien! Het is voor ons belangrijk om de medewerkers te inspireren. Ons doel is dat ze, na ons vertrek, muziek (maken) vaker in gaan zetten in de dagelijkse zorg.”
Inmiddels zijn alle data gepland.

Op 5 november leidt Philip de aftrapbijeenkomst en op 16 november vindt we de eerste workshop plaats.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search