Koninklijk Concertgebouworkest (RCO) concert 26 oktober 2018

na 60 jaar terug in Leeuwarden

Het was in september 2018 zestig jaar geleden dat één van de beste orkesten ter wereld een optreden verzorgde in De Harmonie in Leeuwarden. Op vrijdag 26 oktober 2018 brak de grote dag aan: voor een uitverkochte zaal met 1000 gasten speelde het RCO onder leiding van dirigent Dima Slobodeniouk o.a. de schitterende muziek van Don Juan en symfonisch gedicht Tod und Verklärung van Richard Strauss.

Voorafgaand aan het concert schoven zo’n 300 gasten aan het diner. De gasten waren onder meer afkomstig van zorginstellingen, de gemeente Leeuwarden, LF2018, ING Nederland, Rabobank, de Groote Sociëteit Leeuwarden en Lionsclubs.

De opbrengst van het concert wordt besteed aan het organiseren van een workshopserie ‘Muziek & Dementie’ in Leeuwarden, waarvoor de Stichting Midnightwalk Leeuwarden € 5.000 doneerde. Het concert werd financieel gesteund door LF 2018.

De organisatie van dit concert was in handen van EMBRACE Nederland. Muziek geeft kwetsbare mensen een beter leven. Met dit speciale concert hebben RCO en EMBRACE hun krachten gebundeld.

Dima Slobodeniouk Photo: Marco Borggreve

Programma

Daniele Gatti, dirigent

Zemlinsky – Lustspielouvertüre (13′)

Strauss – Don Juan (17′)

pauze

Berg (arr. Verbey) – Sonata op. 1 (13′)

Strauss – Tod und Verklärung (23′)

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop vindt plaats via het reserveringssysteem van Stadsschouwburg ‘De Harmonie’ in Leeuwarden en Vanplan.nl. Klik op het logo van De Harmonie of VanPlan.nl en u gaat direct naar het reserveringspagina voor kaarten.

    

 

Sponsor MidNightWalk Leeuwarden

Dit speciale RCO-concert wordt geproduceerd door EMBRACE Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de Stichting MidNightWalk Leeuwarden, een initiatief van Lionsclub “De Stadthouder” te Leeuwarden.

 

Never Ending Orchestra

Eén van de hoofdprogramma’s van Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa vormt het Never Ending Orchestra (NEO). Het is een jaar lang hét podium voor muzikanten: jong of oud, amateur of professional. Elke regio van Fryslân krijgt een eigen NEO-programmering en speciale NEO-concerten, NEO-festivals of talentstages. Elk muzikale lid van de Friese mienskip wordt uitgedaagd om mee te doen.

Eén van de intensieve samenwerkingspartners van NEO is de Stichting CityProms, de zusterorganisatie van EMBRACE Nederland. Van mei tot en met september 2018 vormt Leeuwarden de middelpunt van NEO, met in juni 2018 het openlucht klassieke muziekfestival CityProms. Al jarenlang een groot succes. En één van de speciale NEO-concerten is het concert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest op 26 oktober 2018 in de Harmonie in Leeuwarden. Het neusje van de zalm op het gebied van talent, professionals en klassieke muziek binnen de NEO-programmering.

 

Samenwerkingspartners

Dit unieke en speciale concert van het Koninklijk Concertgebouworkest wordt door EMBRACE Nederland georganiseerd op verzoek van de organisatie van Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. De activiteiten in 2018 worden mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van ING Bank, LOF Leeuwarden en Arriva. De organisaties van LF2018 en ING Bank zijn te gast tijdens dit speciale concert.

    

 

‘Muziek maken moet! Muziek helpt mensen met dementie’

Erik Scherder
hoogleraar klinische neuropsychologie VU Amsterdam
lid Comité van Aanbeveling EMBRACE Nederland

Start typing and press Enter to search