NEO Zorgconcerten in Fryslân

Komende maanden organiseert EMBRACE Nederland een reeks Never Ending Orchestra-Zorgconcerten op elf verschillende zorglocaties in Fryslân. Er wordt een mooi programma geboden met lokale orkesten en musici. Doel van deze NEO-Zorgconcerten is om te laten zien hoe je als amateur-musicus, mantelzorger en zorgmedewerker muziek in kunt zetten in de dagelijkse zorgpraktijk. EMBRACE Nederland trekt in dit project samen op met haar partners Never Ending Orchestra (NEO) en Keunstwurk. De NEO-Zorgconcerten maken deel uit van de programmering van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Muziek in de dagelijkse zorgpraktijk

Veel mantelzorgers en zorgmedewerkers bespelen een muziekinstrument of zingen in een koor. Velen van hen maken in de dagelijkse zorg al gebruik van muziek, bijvoorbeeld door te zingen tijdens het helpen met aankleden, douchen of eten. Tijdens het concert willen we op een laagdrempelige manier laten zien wat je nog méér met muziek kunt doen in de dagelijkse zorgpraktijk. We willen graag dat mantelzorgers en zorgmedewerkers die muziek maken zo geïnspireerd raken dat ze na het bijwonen van het concert in hun eigen zorgpraktijk gaan experimenteren met muziek.

Proeftraining voor mantelzorgers en zorgmedewerkers

Voorafgaand aan het concert kunnen musici uit de optredende orkesten die werkzaam zijn in de zorg deelnemen aan een eenmalige proeftraining zodat zij ‘s avonds hun ervaringen kunnen delen met het publiek. We willen graag dat medewerkers die muziek maken of in de zorg werken zo geïnspireerd raken dat ze na het bijwonen van het concert zelf in hun werk gaan experimenteren met muziek.

Event Muziek  & Zorg

Op 26 juni vond het Event Muziek & Zorg plaats in Stadsschouwburg De Harmonie. Dit event was de kick off van een reeks NEO Zorgconcerten op zorglocaties in heel Friesland. Verrassende bijdragen kwamen van van keynotespeaker Mark Mieras (wetenschapsjournalist), Bert Bokma (manager Zorgkantoor Friesland a.i.), CEO Tjeerd van Bekkum en Michiel Schrier (gedeputeerde Welzijn en Zorg).

In 2018 vonden op acht verschillende locaties NEOZorgconcerten plaats met onder meer de Fryske zanger en componist Piter Wilkens, Iris Kroes, saxofinist Paul van Batenburg, Rob Faltin, harmonieorkesten uit Sneek, Franeker en Drachten, Da Capo Klarinetkwartet en Overdagkoren o.l.v Meindert Bosklopper.
Muzikale omlijsting werd verzorgd door de Bazuin van Oenkerk.

Start typing and press Enter to search