Project ANDERS!

Inclusief Muziektheater voor mensen met én zonder beperkingen

ANDERS! is inclusief muziektheater van mensen met én zonder beperkingen. ANDERS! is een initiatief van CityProms en EMBRACE Nederland.

Jaarlijks ontwikkelen professionele makers, jong talent en amateurs een professionele (openlucht) muziektheaterproductie met valide en mindervalide ‘sterren’ uit de regio.

Op het hoofdpodium van CityProms Leeuwarden 2017 presenteerde ANDERS! met 120 deelnemers haar eerste volledig zelfgecreëerde voorstelling voor een 3500-koppig publiek. In CityProms 2018 presenteerde  ANDERS!2  de intieme muzikale theatervoorstelling We Can Be Heroes.   Lag bij de eerste twee edities  het accent op de tekst, tijdens de derde editie staat vooral de muziek centraal. SPRAKELOOS! is de toepasselijke titel van de voorstelling tijdens CityProms 2019.

De kernwaarden van ANDERS! zijn:

• Inclusiviteit: Iedereen is welkom.

• Participatie: Meedoen en zelf creëren zijn het allerbelangrijkste, met name voor diegenen die normaal gesproken de kans niet krijgen aan een productie als deze mee te doen.

• Empowerment: Hoe kan iemand met een beperking zijn of haar potentie realiseren? Hoe kan iemand zonder beperking leren begrip en respect te hebben voor de ander? We gaan uit van ieders eigen creativiteit.

• Kwaliteit: We streven altijd naar het hoogst haalbare resultaat, amateurs en professionals werken zij aan zij.

The making of ANDERS!

De voorstelling is een absoluut hoogtepunt, maar de reis ernaar toe is voor alle deelnemers zeker zo belangrijk.

Tijdens een serie workshops brengt elke deelnemer zijn/haar persoonlijke verhaal en ideeën in.  We bundelen alle materialen in de vorm van interviews, zelfgemaakte teksten, improvisaties, gedichten, composities, choreografie en persoonlijke verhalen.

Het EMBRACE Nederland – team van professionals bestaande uit onder meer een artistiek leider, een muziektherapeut, een choreograaf, componist, mezzosopraan, een doventolk en een trainer circusacts, zet alle input om in dramatische constructies, muzikale bewerkingen en composities.

Voor deelnemers met zwaardere meervoudige handicaps creëren we een speciale route: samen met STEIM (Studio voor Electro-Instrumentale Muziek) ontwikkelen we een aantal bijzondere instrumenten plus daaraan gekoppelde software.

Promofilm ANDERS 2018

Extraordinary Bodies


Claire Hodgson, directeur Diverse City, en Jamie Beddard, directeur Extraordinary Bodies, zijn enthousiast over de samenwerking met EMBRACE Nederland en zetten hun expertise in tijdens dit unieke project. Jamie Beddard heeft Cerebrale Parese (Spastisch) en is momenteel acteur bij het wereldberoemde en gerenommeerde Royal National Theatre. Hij is ook Clore Foundation Leadership Fellow.

 

Start typing and press Enter to search