Trainingen Muziek in de Zorg

Educatie is legacy: daar geloven wij in. Wij weten hoe je muziek in kunt zetten in de dagelijkse zorg; die kennis willen we doorgeven. Door zorgmedewerkers en musici te trainen en zelfvertrouwen te geven in het gebruikmaken van muziek (of zingen) in de dagelijkse zorgpraktijk, creëren we legacy. Zo willen we muziek ook echt integreren in de dagelijkse zorg.

Wat doen we?

We geven trainingen aan zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers, we leiden jonge musici om interactieve workshops en muzikale momenten in de zorg te geven en ontwikkelen we een onderwijsmodule voor toekomstige medewerkers in de zorg.

Trainingen aan zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers

Wij verzorgen laagdrempelige trainingen, speciaal ontwikkeld voor reguliere medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Doel van de trainingen is om muziek in te zetten in de dagelijkse zorg. We willen medewerkers uitdagen om meer met muziek te doen in het dagelijks contact met kwetsbare mensen.

Om deel te nemen hoeven medewerkers geen muziekinstrument te kunnen bespelen, ook hoeven ze geen getrainde zangers te zijn. Onze speciale trainingen zijn altijd op maat gemaakt voor de betreffende groep of zorglocatie. Experts die actief zijn binnen de locatie, betrekken we bij ons werk.

We stimuleren deelnemers om hun stem simpelweg te ‘durven gebruiken’ en besteden we aandacht aan bewustwording van geluiden in de dagelijkse zorg. De EMBRACE-aanpak behelst altijd evaluatie en reflectie.

Tijdens onze trainingen werken we samen met gerenommeerde muziektherapeuten zoals Remi Adriaansz. De expertise van de muziektherapeut zetten wij in om onze praktijk te toetsen.

Master Module ‘Music and Healthcare’

We werken met jonge alumni die de Master Module ‘Music and Healthcare’ hebben gevolgd aan het Prins Claus Conservatorium (onze convenantpartner).Het gaat om een keuzemodule die bestaat uit 10 voorbereidende lessen, gevolgd door een stage van 8 weken waarin de studenten deelnemen aan de Workshop Muziek en Dementie, het project Palliatieve zorg of onze Muzikale Mobiele Brigades. We willen studenten enthousiast maken om als musicus (ook) te kiezen voor een carrière met ook een maatschappelijke element ten behoeve van kwetsbare mensen.

Module voor zorgopleiding Friesche Poort

In samenwerking met de zorggroepen Patyna en Noorderbreedte ontwikkelen we momenteel een Module Muziek in de Zorg voor studenten aan de zorgopleidingen van de ROC Friesche Poort. Docenten geven we training en opleiding om uitvoering te geven aan deze module.

Start typing and press Enter to search