Samson & Dalila van Camille Saint-Saëns

 In Concerten

Op 22, 24 en 25 november 2018 november 2018 wordt de grand-opera Samson & Dalila uitgevoerd op een heel bijzondere plek, namelijk de boekentempel van Steven Sterk in Gorredijk.

In deze Never Ending Orchestra uitvoering van de opera zal Carina Vinke Dalila spelen en Albert Bonnema de rol van Samson de vertolken.
De sterke held Samson, aanvoerder van de Israëlieten, wordt verleid door de beeldschone Dalila een priesteres uit het kamp van de vijand, de Filistijnen. Samson is gevreesd vanwege zijn bovenmenselijke kracht. Waarom hij zo sterk is blijft een raadsel.

Vanwege zijn goddelijke opdracht wil Samson de relatie met Dalila beëindigen. Bij een laatste ontmoeting weet Dalila hem zover te krijgen zijn geheim prijs te geven: zijn kracht ligt in zijn weelderige haar. Wanneer hij slaapt knipt Dalila zijn haar af en wordt Samson overmeesterd door de Filistijnen. Deze steken zijn ogen uit en bespotten hem tijdens een groot feest.

Beleef deze uitvoering mee in een bijzondere setting met solisten, een groot speciaal samengesteld koor en hiphop dansers van Dancecompany 058. ‘Samson & Dalila’ wordt opgevoerd in de boekenhal van Steven Sterk aan de Hellingbaas 1 in Gorredijk. De hal waar 1,5 miljoen boeken liggen opgeslagen, heeft een zeer goede akoestiek en leent zich uitstekend voor theatrale effecten.

Muzikale leiding : Andrew Wise
Idee en regie: Albert Bonnema

Koop hier je kaarten

Recent Posts

Start typing and press Enter to search