Event ‘Muziek & Zorg’

dinsdag 26 juni 2018

banner-mailchimp

Muziek in de zorg, een gelukkige combinatie’. Dat zijn de woorden van  Mark Mieras, wetenschapsjournalist en keynotespeaker op het Event Muziek en Zorg op dinsdag 26 juni 2018 in De Harmonie in Leeuwarden, de officiële kick off van Never Ending Orchestra – Zorg.

Mark Mieras laat in zijn lezing zien hoe effectief muziek onze hersenen stimuleert: cognitief, mentaal en sociaal. Hoe muziek cliënten kan helpen om uit de valkuil van de eenzaamheid en afhankelijkheid te blijven, en weerbaar te blijven tegen de druk van hun veroudering, afwijking of ziekte. Fascinatie, spel en trots, dat is een nuttig medicijn.

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Twee bestsellers die een onthullend beeld geven van ons bewegelijke brein. Mieras is ook auteur van de studie: ‘Older, culturally active and full of life: how arts participation contributes to health, welfare and independence’. Hij is een veel gevraagd spreker.

Deze middag willen wij iedereen uitdagen, inspireren en laten zien hoe we kwetsbare mensen met muziek een beter leven kunnen geven. Hoe medewerkers muziek in kunnen zetten in de dagelijkse zorgpraktijk en hoe leidinggevenden hun medewerkers hierbij kunnen ondersteunen en motiveren.

Muziek maken is een potentiële game-changer

Muziek maken ligt diep verankerd in het DNA van Fryslân. Denk maar aan al die muzikanten uit de mienskip  die actief zijn in muziekverenigingen, harmonie-orkesten, brassbands en koren. Heel veel van ons ‘verborgen goud’ werkt in de zorg. Dat maakt het Verborgen goud van Fryslân tot een potentiële game-changer voor de zorg!

Sprekers, film en muziek

Kom luisteren naar de verrassende bijdragen van keynotespeaker Mark Mieras (wetenschapsjournalist),  Bert Bokma (manager Zorgkantoor Friesland a.i.) en Michiel Schrier (gedeputeerde Welzijn en Zorg). Kom kijken naar de inspirerende  film van EMBRACE Nederland  over innovatieve muziekprogramma’s in de zorg waarin leden van Brassband De Bazuin Oenkerk een belangrijke rol spelen.  De brassband verzorgt deze middag ook de muzikale omlijsting van het event.

Kom op 26 juni 2018 naar De Harmonie!

Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom in de Harmonie in Leeuwarden. Om 16.55 sluiten we af en nodigen we iedereen uit om samen na te praten onder het genot van een borrel.
Meer weten over wat muziek in de zorgpraktijk kan betekenen? Kom dan op 26 juni naar De Harmonie!

Never Ending Orchestra – Zorg

Never Ending Orchestra (NEO) is een LF2018 productie en het gezicht van de Friese muzykmienskip. De springplank van muzikaal talent, de drijvende kracht achter bijzondere podia en verrassende muziekproducties zoals NEO Zorg.

logo-neo
Portret Mark Mieras

Mark Mieras

wetenschapsjournalist gespecialiseerd in hersenonderzoek

michiel-schrier-1

Michiel Schrier

lid Gedeputeerde Staten Provinsje Fryslân

Ik wil mij graag aanmelden

* Verplichte velden

Programma

14:30 – 15:00 uur   ontvangst gasten
15:00 – 15:05 uur   Bazuin in Accentzaal
15:05 – 15:10 uur   openingswoord Tjeerd van Bekkum, directeur LF2018
15:10 – 15:20 uur   Bert Bokma
15:20 – 15:30 uur   Bazuin in Accentzaal
15:30 – 15:35 uur   De Film
15:35 – 15:50 uur   Philip Curtis en Griet Anne Banga, interviews met deelnemers Bazuin
15:50 – 16:00 uur   korte pauze
16:00 – 16:30 uur   lezing Mark Mieras
16:30 – 16:45 uur   vragen / interactie met publiek en Mark Mieras
16:45 – 16:55 uur   nawoord Michiel Schrier en uitnodiging voor drankje
17:00 – 18:00 uur   meet & greet, met hapje en drankje

Locatie

Stadsschouwburg ‘De Harmonie’, Ruiterskwartier 4, 8911 BP  Leeuwarden.

Bereikbaarheid

De locatie is zowel met het openbaar vervoer als auto goed bereikbaar. Vanaf Leeuwarden Centraal Station is het 600 meter lopen. Met de auto parkeert u in parkeergarage Zaailand in het centrum van Leeuwarden. Van daaruit is het 200 meter lopen.

Kosten deelname

De Stichting EMBRACE Nederland heeft van de Provinsje Fryslân een substantiële toezegging gekregen uit het Kansenfonds. Mede dankzij deze gelden wordt het symposium mogelijk gemaakt. Dit betekent dat u geen bijdrage verschuldigd bent voor dit symposium.

logo-provinsje-fryslan
cityproms-festival-banner-klassieke-zaken-781-x-292-pixels-300-dpi

En kom naar CityProms Festival

De Stichting EMBRACE Nederland werkt intensief samen met het openlucht klassieke muziek festival CityProms, dat van 28 juni tot en met 1 juli 2018 wordt georganiseerd in Leeuwarden. Het CityProms Festival is het podium waar een deel van het werk van EMBRACE Nederland aan het publiek wordt getoond. Hoofdact tijdens het festival is een optreden van het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van dirigent Per-Otto Johansson en één van ’s werelds bekende cellisten Gautier Capucon uit Frankrijk.

Start typing and press Enter to search