Event ‘Muziek & Zorg’

banner-mailchimp

Muziek in de zorg, een gelukkige combinatie’. Die woorden kwamen van  Mark Mieras, wetenschapsjournalist en keynotespeaker tijdens het Event Muziek en Zorg dat op dinsdag 26 juni 2018 plaatsvond in De Harmonie in Leeuwarden, de officiële kick off van Never Ending Orchestra – Zorg.

Mark Mieras liet in zijn lezing zien hoe effectief muziek onze hersenen stimuleert: cognitief, mentaal en sociaal. Hoe muziek cliënten kan helpen om uit de valkuil van de eenzaamheid en afhankelijkheid te blijven, en weerbaar te blijven tegen de druk van hun veroudering, afwijking of ziekte. Fascinatie, spel en trots, dat is een nuttig medicijn.

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Twee bestsellers die een onthullend beeld geven van ons bewegelijke brein. Mieras is ook auteur van de studie: ‘Older, culturally active and full of life: how arts participation contributes to health, welfare and independence’. Hij is een veel gevraagd spreker.

Deze middag hebben wij iedereen willen uitdagen, inspireren en laten zien hoe we kwetsbare mensen met muziek een beter leven kunnen geven. Hoe medewerkers muziek in kunnen zetten in de dagelijkse zorgpraktijk en hoe leidinggevenden hun medewerkers hierbij kunnen ondersteunen en motiveren.

Muziek maken is een potentiële game-changer

Muziek maken ligt diep verankerd in het DNA van Fryslân. Denk maar aan al die muzikanten uit de mienskip  die actief zijn in muziekverenigingen, harmonie-orkesten, brassbands en koren. Heel veel van ons ‘verborgen goud’ werkt in de zorg. Dat maakt het Verborgen goud van Fryslân tot een potentiële game-changer voor de zorg!

Sprekers, film en muziek

Naast keynotespeaker Mark Mieras (wetenschapsjournalist),  spraken ook Bert Bokma (manager Zorgkantoor Friesland a.i.) en Michiel Schrier (gedeputeerde Welzijn en Zorg). Ook werd de inspirerende  film van EMBRACE Nederland  over innovatieve muziekprogramma’s in de zorg vertoond. Hierin spelen leden van Brassband De Bazuin Oenkerk een belangrijke rol .  De brassband verzorgde deze middag ook de muzikale omlijsting van het event.

Never Ending Orchestra – Zorg

Never Ending Orchestra (NEO) is een LF2018 productie en het gezicht van de Friese muzykmienskip. De springplank van muzikaal talent, de drijvende kracht achter bijzondere podia en verrassende muziekproducties zoals NEO Zorg.

logo-neo
Portret Mark Mieras

Mark Mieras

wetenschapsjournalist gespecialiseerd in hersenonderzoek

michiel-schrier-1

Michiel Schrier

lid Gedeputeerde Staten Provinsje Fryslân

Inspired by CityProms

De Stichting EMBRACE Nederland werkt intensief samen met het openlucht klassieke muziek festival CityProms, dat van 27 tot en met 30 juni 2019 wordt georganiseerd in Leeuwarden. Het CityProms Festival is het podium waar een deel van het werk van EMBRACE Nederland aan het publiek wordt getoond.

Start typing and press Enter to search