Symposium Embrace tijdens CityProms 2022

banner-mailchimp

Jaarlijks organiseert Embrace Nederland een symposium met een thema dat gelieerd is aan Muziek in de Zorg. Professionals en bestuurders uit de zorgsector en overheid en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd. Boeiende sprekers laten hun licht schijnen over actuele ontwikkelingen op het gebied van muziek in de zorg. Het symposium maakt deel uit van het CityProms festival en vindt jaarlijks plaats in de laatste week van juni in Leeuwarden.

Het symposium vindt plaats in Neushoorn Leeuwarden (Ruiterskwartier 41 in Leeuwarden), op donderdag 23 juni 2022 van 14.00 tot 17.00 uur.

Muziek in de Zorg en het Sociaal Domein: kan het anders?

Tijdens het symposium komen verschillende sprekers aan het woord. Centraal staan de ontwikkelingen op het gebied van muziek in de zorg en het sociaal domein. De presentatie is in handen van Marijke Roskam en er is een inleiding van Embrace-directeur Margot Hoiting.

Verschillende sprekers geven acte de présence, onder wie een moeder van één van de deelnemers aan Anders! – een project waarin een cast van jonge mensen met uiteenlopende beperkingen een muzikale theatervoorstelling maakt. Een musicus en een zorgmedewerker leggen uit wat muziek in het dagelijks leven voor hen betekent en wat het ze heeft gebracht in de dagelijkse (zorg)praktijk.