Embrace Nederland geselecteerd voor landelijk onderzoek naar kunst binnen de zorg

Het programma Muziek en Dementie van Embrace Nederland is een van de 15 kunstinitiatieven die geselecteerd is voor een breed landelijk onderzoek naar de impact van kunst en cultuur binnen de langdurige zorg. Doel van het onderzoek is het leveren van handvatten om kunstinitiatieven die gezondheid en welzijn van kwetsbare ouderen bevorderen, te verduurzamen. Initiatiefnemers zijn Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en ZonMw.

Margot Hoiting, directeur van Embrace Nederland, is verheugd over het onderzoek en de bijdrage van de genoemde fondsen: “We zijn allemaal overtuigd van de waarde van kunst binnen de zorgpraktijk, maar de kennis hierover is versnipperd. Het delen van kennis is heel belangrijk om kunst, en dus ook muziek, binnen de zorg een vaste plek te geven. Dat is precies waar Embrace Nederland voor staat en altijd naar streeft.”

Over Embrace Nederland & Muziek en Dementie

Embrace Nederland is praktisch kennis- en expertisecentrum voor de inzet van muziek in de zorg voor kwetsbare mensen en hun begeleiders. Embrace Nederland ontwikkelt programma’s voor onder meer de ouderenzorg, de zorg voor mensen met een vorm van dementie, de thuiszorg, de palliatieve zorg en de gehandicaptenzorg. Het succesvolle programma Muziek en Dementie bestaat uit een serie workshops op basis van muzikale improvisatie, die het welzijn van de mensen met een vorm van dementie bevordert. Een speciaal trainingsprogramma voor zorgmedewerkers en mantelzorgers dat handvatten biedt om muziek in te bedden in de dagelijkse zorgpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Stichting Embrace Nederland is in het bezit van de ANBI-status.