Over ons

EMBRACE Nederland zet muziek in om kwetsbare mensen een beter leven te geven en ontwikkelt voor dit doel vernieuwende en voorbeeld-stellende klassieke muziekprojecten.

Tegelijkertijd willen we jonge musici enthousiast maken voor nieuwe beroepsperspectieven binnen de EMBRACE Nederland-projecten, anders dan de concertpodia. Met dit doel ontwikkelen wij muziekeducatie-projecten voor leerlingen en studenten in het basis-, middelbaar en hoger onderwijs.

Wij organiseren muziekprojecten voor ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen, (eenzame) ouderen die thuis wonen en dementerende ouderen en mensen (jong en oud) met een beperking. Wij trainen tijdens projecten zorgmedewerkers en mantelzorgers zodat zij muziek in kunnen blijven zetten in de zorgpraktijk.

 

Connectie met het CityProms Festival

EMBRACE Nederland is ontstaan vanuit het openlucht klassieke muziek festival CityProms in Leeuwarden. Van het begin af aan hadden innovatieve projecten en programma’s in de zorg, welzijn en onderwijs een belangrijke plek binnen de doelstellingen van CityProms.

Deze maatschappelijke tak van CityProms ging in 2016 op in Stichting CityProms EMBRACE. In 2017 veranderde die naam in EMBRACE Nederland.

Alle projecten op het gebied van welzijn, zorg en educatie worden uitgevoerd onder de vlag EMBRACE Nederland. Het festival en EMBRACE Nederland zijn en blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het festival CityProms gebruiken wij, voor zover dat mogelijk is, als platform voor onze activiteiten in de zorg.

Start typing and press Enter to search