Slagkracht

Ontstaan

Slagkracht is de jongste tak aan de maatschappelijke boom van Embrace Nederland en is geïnspireerd op het gerenommeerde programma Drumworks in Londen. Met dit programma willen we de samenhang in groepen vergroten en mensen motiveren meer uit henzelf te halen. Dit doen we in wijkcentra – voor volwassenen en jongeren – op scholen en met andere belangstellende groepen.

Met Slagkracht komen we op plekken en in wijken waar cultuurparticipatie niet vanzelfsprekend is. Door samen muziek te maken ontdekken buurtbewoners, jongeren of scholieren dat ze onverwachte talenten hebben en dat je je met anderen verbonden kunt voelen. We als Embrace Nederland werken samen met sociale wijkteams en scholen.

Slagkracht

Het programma Slagkracht is voor de deelnemers gratis toegankelijk. Voor de muzikale begeleiding worden door Embrace Nederland getrainde musici ingezet. Zij nemen ook de trommels en stokken voor de deelnemers mee. 

Op een vaste dag en tijd komt het gezelschap iedere week twee uren samen in een wijkcentrum, dorpshuis of andere geschikte locatie. Dit voor een periode van 30 weken. Hier kan in overleg van worden afgeweken. Er is ook de mogelijkheid tot een serie korte workshops.

Als de workshopserie erop zit, eindigt het project niet. Integendeel. Als Embrace Nederland hebben wij de ambitie om het project ook zonder onze begeleiding door te laten gaan. 

De laatste weken van de workshop zetten we daarom in als training. Hierin krijgen de deelnemers de tools om zelf verder te werken en hierin ligt de focus op het vergroten van het zelfvertrouwen en daarmee de zelfredzaamheid. Ook worden in overleg nieuwe doelen gesteld om naartoe te werken.

Slagkracht Young

Iedere woensdagmiddag in Wijkcentrum Het Mozaïek kunnen jongeren uit de Vrijheidswijk meedoen aan Slagkracht Young. We beginnen om 16.30 uur en stoppen rond 18.00 uur. Deelname is gratis. Meedoen? Kom eens langs!

Daarnaast geven we Slagkracht-workshops op scholen. In overleg kunnen we gezamenlijk de duur en frequentie van die sessies bepalen. Onderstaande video, gemaakt op ISK Piter Jelles in Leeuwarden, geeft een mooi inkijkje in één van die workshops. 

Meer weten?

Wil je meer weten? Of heb je belangstelling om mee te drummen of het opzetten van een programma op locatie? Neem dan contact op met Mees van den Bergh, projectleider bij Embrace Nederland. E-mail: mvandenbergh@embracenederland.nl.