Embrace tijdens CityProms

Van 22 t/m 26 juni vindt het CityProms Festival plaats in het hart van Leeuwarden. Embrace Nederland kwam ooit voort uit dit festival en onderhoudt warme banden met CityProms. Deze bijzondere Embrace-programma’s geven tijdens het festival acte de présence. Alle voorstellingen zijn gratis en reserveren is niet mogelijk. Kom dus op tijd.

Muzikale Wending

In de verschillende locaties van Wender, de organisatie die hulp en opvang biedt aan dak- en thuislozen, repeteren de bezoekers en bewoners wekelijks. Zo ontstaan nieuwe vriendschappen. Op CityProms laten ze zien hoeveel plezier ze beleven aan het samen maken van muziek.

Wanneer: zaterdag 25 juni, 14.00-15.30 uur.
Waar: Westerkerk

 

Lonesome Cowboy

Dit titel is veelzeggend. Want in ieder mens gaat vermoedelijk een Lonesome Cowboy schuil. Het is dàt stukje van jezelf dat je liever voor anderen verborgen houdt. Het stukje dat je daarom bij voorkeur onder een grote denkbeeldige hoed verbergt. Een cowboyhoed. Lonesome Cowboy is de naam van de nieuwste muziektheatervoorstelling van Anders!; een voorstelling voor en door mensen met en zonder een beperking

Datum: Vrijdag 24 juni, 18.00 – 19.00 uur.
Locatie: De Harmonie Accentzaal

Slagkracht

Komt dat zien én horen: vooral dat laatste. Slagkracht is de jongste tak aan de maatschappelijke boom van Embrace Nederland. Het project startte begin dit jaar in de Leeuwarder wijk Heechterp-Schieringen. Sindsdien treffen buurtbewoners elkaar wekelijks in het wijkcentrum waar ze een paar uur met elkaar drummen op de sambadrum. Ondertussen leren ze elkaar beter kennen. Tijdens CityProms bevindt de groep zich zaterdagmiddag aan boord van een praam, waarmee ze twee uur lang door de Leeuwarder grachten varen.

Datum: Zaterdag 25 juni, van 16.00 tot 18.00 uur.
Locatie: Praam door Leeuwarder grachten

Grenzeloze muziek

Improviseren, ontmoeten, leren en vooral plezier maken. De muzikanten van Grenzeloze Muziek spelen elke week met elkaar. Op CityProms laten ze horen wat ze in hun mars hebben. De formatie bestaat uit Nieuwe Nederlanders, al zijn Oude Nederlanders ook welkom. Tezamen delen en geven ze uitdrukking aan hun verschillende culturele achtergronden door hun traditionele muziek op een creatieve manier met elkaar te combineren. In 2018 was Grenzeloze Muziek voor het eerst te zien tijdens CityProms.

Datum: Zondag 26 juni, 16.00 – 17.00 uur.
Locatie: Neushoorn Grote Zaal