Studenten Social Work maken kennis met Embrace Nederland

Vier wereldpremières, zomaar op een maandagmiddag op NHL Stenden. Het is het muzikale slotstuk van de presentatie die projectleider Mees van den Bergh en workshopleider Jan Ruerd Oosterhaven namens Embrace Nederland geven aan studenten Social Work.

De studenten moeten met materialen uit het lokaal iets arrangeren. Titels als ‘chaos’ en ‘paniek’ schetsen de omstandigheden, maar iedereen geeft goed gehoor aan de opdracht. Gretig gaan ze aan de slag met papieren bekertjes, vuilniszakken, stoelen en andere ‘instrumenten’, resulterend in vier totaal verschillende mini-optredens. ,,Soms moet je even over je schaamte heen stappen”, is een veelzeggende opmerkingen van één van de aanwezigen. En zo is het maar net.

De moraal van het verhaal van Mees en Jan Ruerd – die vertellen over het werk van Embrace Nederland – is dat in ieders omgeving wel iets met muziek gedaan kan worden. Dat is  ook de missie van Embrace Nederland: muziek meer inzetten in de dagelijkse praktijk, zowel in de zorg als in het sociaal domein.