Tiene de Rek treedt toe tot Raad van Toezicht Embrace Nederland: ‘Hier worden ontzettend mooie dingen gedaan’

Tiene de Rek treedt toe tot de Raad van Toezicht van stichting Embrace Nederland. Ze legt uit wat haar beweegredenen zijn: ,,Hier worden ontzettend mooie dingen gedaan, met zoveel gevoel en talent.”

Tiene, woonachtig in Terwolde, heeft ruime ervaring in de zorgsector. Na vele interim-klussen is ze inmiddels in vaste dienst als directeur Zorg en Behandeling bij zorgorganisatie Norschoten. Daarnaast heeft ze ook jarenlang verschillende bestuurlijke rollen vervuld.

Dit gaat ze nu dus doen voor Embrace Nederland. Een mooie match, zo vindt Tiene: ,,In de functie als toezichthouder komt voor mij het verbinden van hoofd en hart in deze stichting samen. Immers: de doelgroep ouderen waar ik veel mee werk, muziek als middel en wetenschap als onderlegger. Het brengt mijn fantasie tot leven. Graag draag ik bij aan deze mooie organisatie en haar ontwikkelingen.”

Dat doet ze samen met haar twee mede-raadsleden. ,,Met een zekere distantie, en niet operationeel, maar de missie en visie van Embrace Nederland spreken zeer tot mijn verbeelding.”

Ze noemt de activiteiten van de stichting bovendien ‘vernieuwend’. ,,Ik vind het heel interessant wat Embrace Nederland doet. Dat ze door middel van muziek ondersteuning biedt aan kwetsbare doelgroepen. Ik wil graag bijdragen aan die vernieuwing en de borging hiervan binnen organisaties, maar ook hoe we het aanbod verder kunnen uitrollen binnen de zorgsector.”

nl_NLDutch