Palliative care

Palliatieve zorg

Embrace Nederland verzorgt muzikale momenten voor mensen in de laatste fase van hun leven. De muzikale momenten bestaan uit repertoire en/of uit geïmproviseerde muziek. Patiënten mogen, als ze dat willen, zelf meedenken over het repertoire. Deze staat vooraf niet vast. Onze professionele musici beschikken over een lange repertoirelijst om zo goed mogelijk aan de behoeften van de patiënten te kunnen voldoen.
Het blijkt dat een ‘andere’ activiteit een positieve invloed heeft op patiënten én hun familie. Door het muzikale moment gaat het even niet over het ziekteverloop en het naderende einde. Met onze muzikale momenten willen we mensen laten genieten van muziek, en hen troost, rust en blijdschap bieden.

Hoe ziet een muzikaal moment eruit?

De muzikale momenten beginnen op de gang van de afdeling. Mensen kunnen zelf kiezen of ze de muzikanten in hun nabijheid willen laten komen, bijvoorbeeld op hun kamer of zelfs aan hun bed. De aanwezigheid van musici die live voor hen spelen is voor veel mensen een hele speciale gebeurtenis. Tijdens het muzikale moment houden we goed in het oog wat de behoefte van de patiënt is. Musici hebben veel contact met de zorgmedewerkers en overleggen daarnaast ook met de familie.

nl_NLDutch