Slagkracht

Slagkracht

Slagkracht is de jongste tak aan de maatschappelijke boom van Embrace Nederland. Het project startte begin 2022 in de Leeuwarder wijk Heechterp-Schieringen en is inmiddels uitgebreid naar de Vrijheidswijk. Sindsdien treffen buurtbewoners elkaar wekelijks in het wijkcentrum waar ze een paar uur met elkaar drummen. Ondertussen leren ze elkaar beter kennen.

Slagkracht is geïnspireerd op het community-art project Drumworks dat in een groot aantal wijken in Londen wordt uitgevoerd. Het programma is bedacht om de samenhang in wijken te vergroten en mensen te motiveren meer uit henzelf te halen.

Als je het leuk vindt om mee te doen of een keer te komen kijken, dan ben je van harte welkom: elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur in Heechterp-Schieringen en iedere woensdag op diezelfde tijden in Wijkcentrum de Mozaïek in De Vrijheidswijk. Aanmelden kan bij Mees, via mvandenbergh@embracenederland.nl

Eigen muziek maken

Onder begeleiding van een professionele musicus maken de deelnemers hun eigen muziek, die voortkomt uit wat ze in hun omgeving meemaken. Iedereen wordt gehoord en iedereen bepaalt zijn of haar eigen inbreng zowel het proces als de voorstelling waaraan wordt gewerkt. Dat zijn doelen en werkwijzen die Embrace als een jas passen.

Nieuw terrein

Met Slagkracht begeven we ons als Embrace Nederland op nieuw terrein: in de wijken waar cultuurparticipatie niet vanzelfsprekend is en waar de problemen groter zijn. We werken samen met sociale wijkteams en scholen. Zoals met elk nieuw programma leren we al doende en doen we om te leren. We gaan aan de slag met mensen die door persoonlijke omstandigheden of de situatie thuis dreigen uit te vallen op school, eenzaam zijn en weinig van de samenleving verwachten (of denken dat ze daarvan weinig te verwachten hebben). Door samen muziek te maken ontdekken ze dat ze onverwachte talenten hebben en dat je je met anderen verbonden kunt voelen.

nl_NLDutch