Anders!

Inclusief muziektheater

Anders! is een muziektheaterproject opgezet door Embrace Nederland in samenwerking met het CityProms Festival Leeuwarden. De cast bestaat uit een groep jonge deelnemers met uiteenlopende beperkingen en amateurs uit de regio.

Samen met musici, dansers en andere professionals werken ze jaarlijks aan een voorstelling die opgevoerd wordt tijdens CityProms. Ons motto is ‘Iedereen heeft recht op een stem. Iedereen hoort erbij’.

Anders! wil voorstellingen maken vanuit het perspectief van de deelnemers zelf. Zij bewerken hun verhalen, ideeën en emoties via tekst, poëzie, muziek en beweging naar een muziektheatervoorstelling. ‘De reis’ daar naartoe is minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. De combinatie van professionals en deelnemers met een beperking levert verrassend creatieve creaties op. 

De volgende uitvoering van Anders! is op vrijdag 23 juni van 18.00 tot 19.00 uur tijdens het CityProms Festival in Leeuwarden. Locatie: De Harmonie. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via onderstaande knop. De toegang is gratis!

Bekijk de documentaire

Onderstaande documentaire ‘De dag dat ik op reis ga’ is gemaakt door Marijke Schonewille. 

Hierin wordt een deel van de cast van Anders! gevolgd op hun reis naar de muziektheatervoorstelling.

Buddysysteem

We koppelen de deelnemers per discipline aan een professionele, creatieve partner, die samen een aantal maanden repeteren. Zo ontstaat een samenwerking waarin kan worden geëxperimenteerd en een eigen taal en vorm kan worden ontwikkeld. Het gecreëerde materiaal dat via de verschillende uitingen ontstaat, wordt met elkaar verbonden en verder ontwikkeld door het Embrace-team.

Kernwaarden:

  • Inclusiviteit: Iedereen is welkom.
  • Participatie: Meedoen en zelf creëren zijn het allerbelangrijkste, met name voor diegenen die normaal gesproken de kans niet krijgen aan een productie als deze mee te doen.
  • Empowerment: Hoe kan iemand met een beperking zijn of haar potentie realiseren? Hoe kan iemand zonder beperking leren begrip en respect te hebben voor de ander? We gaan uit van ieders eigen creativiteit.
  • Kwaliteit: We streven altijd naar het hoogst haalbare resultaat, amateurs en professionals werken zij aan zij.
nl_NLDutch