Wethouder Kuiken drumt fanatiek mee met Slagkracht

Wethouder Hein Kuiken van de gemeente Leeuwarden kwam woensdagavond samen met beleidsadviseur Lisa van Hijum langs om een kijkje te nemen bij het project Slagkracht in MFC Het Mozaïek in de Vrijheidswijk. En daar bleef het niet bij: beiden deden fanatiek mee met de workshop. 

Embrace Nederland heeft het programma Slagkracht ontwikkeld gebaseerd op het Engelse Drumworks. Het doel van dit programma: ontmoeting door muziek.

Slagkracht startte vorig jaar in de Leeuwarder wijk Heechterp-Schieringen en is een aantal manden geleden ook begonnen in de Vrijheidswijk. Hier nemen bewoners wekelijks de drumstokken ter hand én ze leren elkaar daardoor beter kennen.

Want hoewel de muzikale ontwikkeling een mooie bijvangst is; het sociale aspect van het project is het belangrijkste. En dat het met de sfeer wel goed zit, blijkt onder meer uit onderstaande foto’s.

De foto’s zijn gemaakt door Jacob van Essen. Meer informatie over Slagkracht is hier te vinden.

Projectleider Mees van den Bergh sprak eerder die dag met Omrop Fryslân om tekst en uitleg over Slagkracht te geven. Dat gesprek is hieronder terug te luisteren:

Slagkracht wordt financieel ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het Iepen Mienskipsfûns, gemeente Leeuwarden, Stichting Ritske Boelema Gasthuis en Het Nieuwe Stads Weeshuis.

nl_NLDutch