Zet kennis praktisch in voor meer
muziek in de maatschappij en zorg

Over ons

Embrace Nederland zet muziek in om kwetsbare mensen en hun omgeving een beter leven te bieden. Dit doen we zowel in de zorg als in het sociaal domein.

We denken altijd mee op instellingsniveau en met de doelgroep, zowel op persoonlijk als op organisatorisch vlak. Van idee tot implementatie. Van klein tot groot en alles daar tussenin.

We ontwikkelen vernieuwende programma’s en trainingen om de drempel voor het gebruik van muziek weg te nemen. 

We noemen onszelf ook wel cultureel ingenieurs, want we blijven sleutelen en komen zo tot een oplossing.

Dit levert mooie resultaten op bij de deelnemers en het leidt tot meer arbeidsplezier bij werknemers.

Zorgprogramma's

Wij bieden muziek in de zorg aan voor verschillende doelgroepen en op verschillende locaties. Bijvoorbeeld aan mensen met dementie, zowel thuiswonend als in een zorginstelling. Ook voor de palliatieve zorg hebben we een programma ontwikkeld en we zijn er ook voor mensen met een beperking. 

We bieden programma’s op maat die aansluiten op de doelgroep en situatie. Per locatie of zorggroep kan de insteek anders zijn. We werken altijd nauw samen met onze partners en werken met een breed scala aan opdrachtgevers binnen de zorg.

Sociale programma's

‘Our goal is to bring different people of different backgrounds together through the power of music making.’

Naast dat wij muziek in de zorg toepassen, hebben wij ook verschillende programma’s om mensen bijeen te brengen door middel van muziek. Van jong tot oud, iedereen is welkom!

Educatie

Wij werken samen met verschillende onderwijsinstellingen aan het ontwikkelen van nieuwe muziektechnologie en het bedenken en uitvoeren van projecten omtrent muziek. Ook ontwikkelen wij laagdrempelige trainingen voor zorgmedewerkers, zodat zij muziek gemakkelijk kunnen inzetten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Benieuwd naar onze projecten en met wie wij samenwerken? Klik hieronder voor meer informatie.

Onderzoek en Wetenschap

Op basis van de wetenschap gaan wij aan de slag als stichting. We halen onze expertise vanuit de wetenschap en blijven innoveren door middel van de kennis uit de wetenschap.

Neuroloog Erik Scherder (lid van het comité van aanbeveling van Embrace Nederland) wijst er al jaren op: Muziek luisteren en vooral ook muziek maken, is goed voor ons brein, onze gezondheid en welzijn. Vooral zélf muziek maken heeft een enorm effect op de ontwikkeling van het empathisch vermogen.

Met dank aan